Как да събера повече лайкове?

 

     Таксата за престой е символична и победата в играта има по-скоро морален, отколкото материален смисъл. Въпреки това, играта е забавна и си заслужава да положиш усилие да си от победителите.

      За да те признаят другите посетители за усмихнат и приветлив и да те лайкнат, трябва да оставиш в къщи грижите и тревогите си. Хубаво е да можеш да разказваш забавни истории, но още по-важно е да можеш да слушаш скучни разкази и то не само да слушаш, но и да вмъкваш от време на време по някой възглас от рода на: „Ох, колко интересно!“ Ще помогне, ако можеш да пееш или да свириш. Хубаво е да си пръв на дансинга. Ще си забавен, ако играеш добре на билярд, но още по-забавен ще си ако не играеш много добре и ако губиш от време на време!

     За да събереш повече лайкове може да опечеш едни домашни курабиики и да ги донесеш в клуба. Хората обичат да ги черпиш с домашни курабиики и ще те лайкнат, стига курабииките да не са прегорели. (Това в другите клубове не може да се случи, защото там е забранено да се внася храна от вън. При нас може да внасяте храна и безалкохолно. Дори и алкохол можете да внесете, но тогава ще трябва да платите малка такса за това удоволствие.)

     За да имаш много лайкове, трябва да имаш много приятели, които да те лайват. Това ще стане, ако идваш често и познаваш повечето посетители в клуба. Ще помогне и ако каниш приятели. За целта имаш безплатни часове за канене на гости.

     За да те лайкват, не трябва да се взимаш прекалено на сериозно. Хубаво е да приемаш шегите по твой адрес и дори и сам да се шегуваш със себе си.

     Ще имаш повече лайкове, ако си активен и ако лайкваш много хора. Много от тях, като видят, че си ги лайкнал, ще решат да ти върнат жеста и те също да те лайкнат.

     Ако похарчиш повечко на бара, ще натрупаш точки и оттам твоят лайк ще тежи повече. По този начин ще имаш повече лайкове, защото се приема, че всеки е лайкнал себе си. (Натрупаните точки са равни на парите изхарчени на бара, като изхарченото в последните 3 месеца се смята двойно, а изхарченото в последната седмица се смята четворно. Тоест, старите лаври са важни, но по-важни са новите!)

     Когато идваш за първи път е естествено лайковете ти да са още малко, защото почти никой не те познава и никой още не те е лайкнал. Дори да не започнеш да печелиш още с първото си идване, бъди упорит и натрупай приятели и лайкове. Всяка седмица в неделя сутрин системата автоматично изчислява лайковете и отстъпките. А следващата седмица има нова игра и нов късмет!

     При определянето на отстъпките не участват служебните лица, гостите и тези, които са казали, че не участват в играта. За служебните лица пари за престой не се дават и не се получат. За гостите и за тези, които не участват в играта, престоя е без отстъпка. Излиза, че да си поканиш гости е скъпо, но не е така, защото за всеки лев платен за престой получаваш по един лев за гости. Тоест, престоя на гостите е в известен смисъл подарък.

     Добре е да внимаваш парите в портфейла ти да не са на минус, защото, ако е така, това ще повлияе лошо върху лайковете ти. Освен това, за да получиш отстъпка трябва да имаш в портфейла си достатъчно пари, за да можеш да си платиш престоя.

     Не е задължително да участваш в играта. Ако не искаш другите да могат да те лайкват, може да изключиш тази опция.