Клуб „Everybody Knows Your Name“

 
 
 
  Какво е това?

Това е един различен клуб. Решихме да направим място, където хората няма да са анонимни.

Ти, приятелю, тайно си мечтаеш един ден да си известен и всички да те познават. Уви, славата не е за всеки. Виж ги родните знаменитости. Цял живот драпат да станат популярни, а когато се доберат до така мечтаната слава, си слагат черни очила и гледат, ако може, да се скрият. Не е ли по-добре за теб, още преди да си станал знаменитост, да дойдеш в нашия клуб и да провериш дали на теб славата ти понася? Ако ти хареса, ще останеш. Ако не ти е гот, ще си вдигнеш шапката и ще отидеш в някой обикновен клуб, където хората са без лица и без имена. Ще отидеш там, където хората са като шарени и пъстри цветни сенки, които радват окото, но съществуват само на мига, след което се разтварят в небитието и изчезват безследно в безкрайната анонимност на големия град.

Анонимността е нещо много хубаво и удобно, особено ако си професионален измамник или сериен убиец. За нас, обикновените хора, анонимността е по-скоро бреме и затова ние предпочитаме да чатим в Интернет, вместо да блуждаем като сенки по клубове и нощни барове. В Интернет имаш нещо незаменимо, там имаш име. Това може да е просто някой идиотски псевдоним, но не е важно името ти дали е истинско или измислено, важното е, че то ти дава индентификация и обратна връзка с хората, с които общуваш.

Все пак има нещо, което липсва в Интернет общуването. Там го няма живия контакт. Когато някой ти изпрати писмо, пълно с красиви думи, ти не знаеш, дали той сам ги е съчинил или ги е копирал от някой сайт. Не знаеш дали това писмо е изпратено само до теб или до стотици, а може би дори хиляди хора. И в древността свалките са ставали чрез писма, но тогава са пишели на ръка с паче перо, а я се опитай с паче перо да напишеш хиляда писма. За съжаление, новите технологии опростиха общуването, но заедно с това го обезцениха. Днес хиляда имейла са много по-малко от едно писмо, написано с паче перо.

Как да съчетаем положителните страни на Интернет общуването с живия контакт? Отговорът е прост: Елате в клуб „Everybody Knows Your Name“. Нашата идея е да ви накараме да се чувствате, все едно че сте отишли на гости при приятел, който празнува рождения си ден. Ролята на рожденика се играе от една наша служителка, която наричаме домакинята. Тя е централната фигура и тя решава кой е поканен и кой не е. Домакинята има голяма власт, но нейното единствено задължение е да ви забавлява и да ви накара да се чувствате добре. Вие от своя страна се задължавате да се запознаете с нея, защото е много невъзпитано да си на купон и да не знаеш кой го е организирал.

Да се запознаеш с домакинята, това означава да й кажеш името си. Редно е след това тя да те представи на останалите гости. Разбира се, тази система работи само за малки купони, където гостите са не повече от десетина. Когато непрекъснато влизат и излизат нови хора, ще е досадно домакинята да представя всеки новодошъл, пък и как ще ги запомниш всичките. На научните конференции използват друга система. Там всеки закача на ревера си бадж с името си и когато искаш да разбереш кой е оня темерут, който ти се струва отнякъде познат, отиваш при него, завираш носа си в ревера му и прочиташ името му. Разбира се, той разбира, че си се заинтересувал от неговата личност, и на теб ти се налага да проведеш някакъв безсмислен разговор с него, за да оправдаеш интереса си. С темерута някак ще се оправиш, но какво ще правиш, ако човека, който те интересува е една сексапилна мадама, която е токова готина, че чак те е страх да я доближиш, а камо ли надникнеш в деколтето й, за да разбереш как се казва. Проблемът на повечето мъже е, че дори и да се осмелят да надникнат в деколтето на мадамата, те пак не успяват да прочетат името й.

При нас решението е различно. Няма церемониал майстор, който да съобщава имената на новопристигащите, нито ще се закичваме с баджове като изкуфели професори. При нас просто казваш името си на домакинята и тя те регистрира. За регистрацията е нужно освен името ти и снимка. Това става за секунда, щрак, и не боли. Ако смяташ, че днес не изглеждаш добре, може да дръпнем от Интернет твоя по-свежа снимка и да използваме нея. При всички случай тази снимка е главно за хората, които са вътре в клуба, да могат да свържат физиономията ти с името ти.

Вътре в клуба има екран, на който можеш да видиш снимките и имената на всички присъстващи. Разбира се, там ще го има и твоето име редом до твоята физиономия.

Когато се регистрираш, ще ти кажат кой номер си. Следващия път, когато идваш няма нужда да казваш името си, нито да се снимаш. Достатъчно е да кажеш номера си и готово. Ако си си забравил номера, казваш името си и по него ще намерим регистрацията ти. Ако и името си не помниш, ще те намерим по снимката.

Ако желаеш, може да добавиш към регистрацията си и допълнителна информация. Например може да дадеш профила си във фейсбук. Тогава, ако някой се заинтересува от теб, той би могъл да ти пише или да разгледа снимките ти от плажа. Добре е двама души, преди да се запознаят, да знаят повече един за друг. Това е много по-добре, отколкото да отидете у вас, да се съблечете и чак тогава да установите, че не се харесвате.


 

         Назад към everybody.bg         Следваща >>