Клуб „Everybody Knows Your Name“

 
 
 
  Как се плаща?

В другите клубове се плаща като се слага надценка върху консумацията. Затова при тях консумацията е скъпа, а при нас не е. При другите чаят и минералната вода струват майка си и баща си, а при нас са безплатни. Там има дебела сервитьорка, която те гледа лошо и в един момент пристига и ти заявява: „Тази лимонада цял ден ли ще я ближеш? Поръчвай нещо друго или ставай и освобождавай масата!“ При нас дебели сервитьорки няма. Нещо повече, при нас няма никакви сервитьорки.

Как тогава се плаща в нашия клуб? Много просто, плаща се на час. Затова ние не гоним клиентите си. Колкото по-дълго стоиш, толкова по-добре за нас. Не си длъжен да консумираш. Може просто да седиш и да си четеш вестник или да пиеш от безплатния ни чай или да играеш на безплатния ни билярд. Важното е да се чувстваш добре, да общуваш с интересни хора и да си изкараш добре.

Щом се плаща на час, значи ли, че на изхода трябва да платиш, за да те пуснем да си ходиш? Не, когато говориш по телефона, ти не плащаш след всеки разговор. Вместо това, накрая ?Ї ?есеца излиза сметката, колко си говорил. При нас е същото с тази разлика, че сметката излиза в края на седмицата, вместо в края на месеца. Освен това, ако не платиш, ние, за разлика от телефонните компании, няма да те гоним, а просто следващия път, когато дойдеш, ако ни дължиш пари, може да не те пуснем да влезеш.

Каква ще е цената за престой? Цената ще е постоянна – левче на час, но времето няма да тече еднакво бързо. Ще има коефициент, който ще е изписан на екрана, където са физиономиите на посетителите. Когато този коефициент е 0.5 тогава цената ще е 50 стотинки на час, а ако коефициентът стане 2.0, тогава цената ще е 2 лева на час. Когато времето е мъртво, коефициентът ще пада, а когато е часа пик коефициентът ще се качи. Можеш предварително да видиш на нашата страница колко ще бъде коефициентът през следващата седмица в различните дни и в различните часове на деня. Ще можеш да видиш и каква е програмата. Така ще можеш предварително да си направиш сметката кога си на далавера да посетиш клуба и кога има нещо интересно, заради което си заслужава да го посетиш.

Как се плаща консумацията? Всеки посетител си има електронен портфейл. Когато отидеш на бара, поръчваш и барманът взима парите от твоя електронен портфейл. Ако парите там са свършили, барманът ти казва, че нямаш повече пари, и ти довнасяш колкото пари искаш. Ако си довнесъл повече, отколкото ще изхарчиш днес, то парите ти остават в електронния портфейл и можеш да ги харчиш следващия път. Когато отидеш на бара, няма нужда да се легитимираш, защото барманът те познава. Той вижда името ти и снимката ти на екрана.

Въпрос: Щом барманът може когато си поиска да изтегли колкото си поиска от моя електронен портфейл, възможно ли е да ме излъже и да ми маркира нещо, което не съм консумирал? Отговор: Почти невъзможно е, защото всяка поръчка се записва в компютъра. Когато пожелаеш, можеш да влезеш в системата и да видиш кой, кога, колко и за какво те е таксувал. Тази система е много по-съвършена от касовите бележки, които издават другите клубове. И ние издаваме касови бележки, но само когато зареждаш електронния си портфейл, а в останалите случаи касова бележка не е нужна.

Въпрос: Щом всичко се плаща чрез електронен портфейл, тогава как ще давам бакшиш? Отговор: В клуб „Everybody Knows Your Name“ бакшиши не се дават. Първо, тук системата е на самообслужване и няма сервитьорки, които да те гледат лошо и да ти просят бакшиш. Второ, на бармана и на останалите от обслужващия персонал им е абсолютно забранено да взимат бакшиши. Логичният въпрос тогава е: Как да накараме обслужващия персонал да ни се подмазва и да ни целува задника, щом не можем да ги изнудваме с бакшиша? При нас системата е много по-хитра и по-съвършена. При нас има възможност за гласуване и можеш да оцениш както обслужващия персонал, така и останалите членове на клуба. Можеш да гласуваш тайно, ако не искаш да се конфронтираш излишно с никого. Можеш да гласуваш явно, ако искаш да натриеш носа на някого, или обратното – да му покажеш колко много го цениш. Системата с гласуването е много по-съвършена от системата на бакшишите, защото в другите клубове можеш да накажеш наглата сервитьорка единствено и само като я оставиш без бакшиш, а това често е крайно недостатъчно. Тук можеш да гласуваш против нея и това съществено ще намали заплатата й. Ако не ти се занимава да гласуваш, не си длъжен. Може и да не гласуваш изобщо, но самият факт, че персонала знае, че можеш да гласуваш за тях или против тях, ще ги накара да са много мили и старателни.


 

<<Предишна         Назад към everybody.bg         Следваща >>