Клуб „Everybody Knows Your Name“

 
 
 
  На кого принадлежи клубът?

Клубът си има някакви собственици, които са дали парите за създаването му и които получават дивидент, за да възстановят разходите си, но истинските собственици на клуба са неговите членове. Правилата са такива, че ядрото на най-редовните посетители решава кой е добре дошъл и кой не е.

Има правило в устава на дружеството, което ограничава дивидента на собствениците до 10% от оборота. Това ограничение е в случай, че има печалба и дивидент. Разбира се, ако няма печалба, няма и дивидент. Благодарение на това правило собствениците не могат да натоварят сметката ти с повече от 10%. Тоест, ако клубът върви добре, цените ще падат, което е в интерес на клиентите. При другите клубове е обратното. Там колкото по-добре върви клубът, толкова по-висока е цената, защото собствениците се възползват от положението и правят свръхпечалба за сметка на клиентите.

Благодарение на това правило клиентите имат интерес клубът да върви добре, разходите му да са по-малко, а приходите повече. Затова се очаква, че клиентите ще гледат на клуба като на своя собственост, ще пазят имуществото, за да намалят разходите, и ще канят приятели, които да се присъединят към клуба, за да се вдигнат приходите.


 

<<Предишна         Назад към everybody.bg         Следваща >>