Клуб „Everybody Knows Your Name“

 
 
 
  Кои са гостите на клуба?

Това е клуб за семейни и несемейни хора. Тук добре са дошли представителите на всички възрасти и поколения. Ако ти не можеш да понасяш малки деца или ако имаш неприязън спрямо възрастните хора, то в нашия клуб няма да ти хареса. Повечето клубове са тясно профилирани по възраст. Например: клуб на пенсионера, клуб на тийнейджъра, клуб на хората от 42 до 46 и два месеца, клуб на възрастните чичковци и непълнолетните момичета, танцуващи на пилон. Всичките тези клубове разделят обществото и прекъсват връзката между поколенията. Единственото място, където се събираха заедно млади и стари, бяха сватбите, но това беше, когато все още имаше сватби. Сега вече никой не се жени и ние, хората, станахме като октоподите. Това са много умни животни, но при тях няма връзка между поколенията, поради което ние ги поръчваме за вечеря, вместо те нас да ни поръчват. При тях възрастният октопод снася яйцата и седи и чака, докато се излюпят, след което си бие камшика и изчезва. Няма да ги възпитава, нито обучава, нито ще им плаща издръжка. Затова малките октоподчета са неуки и необразовани, точно такива каквито са днешните тийнейджъри. За да стане от детето човек, е нужно възпитание и образование. Нужно е младият човек да може да почерпи от знанията на по-възрастните от него. Тоест, нужна е връзката между поколенията. Точно тази връзка нашия клуб се опитва да запази.

Ние направихме едно място, където може да заведеш баба си и където и двамата да си изкарате добре. Ще кажеш: „Ама, как? Нали ако взема с мене оная дърта кукумявка, никое момче няма да смее да ме заговори. Само ще си загубя времето да седя там, без нищо да забия“. Всъщност не е така. Вярно е, че ако си с баба си, никой няма да посмее да те заговори, но ще те огледат добре и когато се прибереш, ще намериш в профила си много интересни и неприлични предложения.

За да станеш член на нашия клуб, не е нужно да си млад и красив, но това определено помага. Не са задължителни и образованието и умът, но и те не са за пренебрегване. В нашия клуб нито е нужно да си богат, нито е нужно да си готин, но трябва да притежаваш поне едно от тези две качества. Ако си беден и неприятен, не те искат никъде. Е, за съжаление, такъв и ние не те щем. Местата за забавление са два типа – забавление за богати и забавление за готини хора. Има скъпи клубове, където, за да влезеш, трябва непременно да си богат, и то много богат, за да може да си все още богат и на излизане. В тези клубове хич не се интересуват от това, дали си готин или темерут. Там може да поискат да си облечен със скъпи дрехи, но това е пак за да се уверят, че си богат. Има и места, където пускат само готините хора. Така е например по ученическите купони и на приемите в президентството. На ученическите купони има домакин, който кани само тези, които са му приятели и които той намира за готини. На приемите в президентството са поканени тези, които президентът намира за готини. Сега ще кажете, че ако си много много богат, президентът ще те покани, дори и да не си готин. Така е, но когато си много много богат, някои хора те смятат за готин, дори и да не си.

Тези които са богати и готини могат да отидат навсякъде. Могат да бъдат и на приема в президентството, могат да влязат и в най-скъпия клуб. Проблемът е с тези, които притежават само едно от тези две качества. Досега нямаше място, където богатите темерути и бедните пичове да могат да се срещнат. На темерутите им се иска да отидат там където ходят готините, а на пичовете им се иска да ги пуснат при богатите, и ако може това да е безплатно.

Това е ролята на нашия клуб. Тук може да се срещнат свине производител с университетски преподавател. Разбира се, богатите темерути трябва да харесат бедните пичове и с гласа си да им вдигнат рейтинга. Ако университетският професор има достатъчно висок рейтинг, то престоят му в клуба ще е почти безплатен, но ако рейтингът му е нисък, значи той не е чак толкова готин, за колкото се мисли.


 

<<Предишна         Назад към everybody.bg         Следваща >>